Meistä

Mikä on Kielilähettiläät?

Kielilähettiläät ovat omilla tarinoillaan inspiroineet tuhansia ihmisiä ympäri Suomen huhtikuusta 2019 alkaen. Vierailujen tavoitteena on herättää kuulijoiden sisäinen motivaatio oppia kieltä ja ymmärtää paremmin sen tuomat hyödyt.

Kevääsen 2021 mennessä Kielilähettiläämme ovat vierailleet lähes 1000 oppitunnilla ja vastaanotto on ollut positiivinen. Olemme palautteen avulla pystyneet hiomaan konseptista toimivan. Olemme valmistelleet käsikirjat Kielillähettiläille ja opettajille, mikä lähetetään aina ennen ensimmäistä vierailua.

kuva: Jessica Lillbåsk

Verkosto koostuu lähettiläistä, joilla jokaisella on oma uniikki kielitarinansa. Lähettiläät jakavat kiinnostavia ja hauskoja kokemuksiaan omasta elämästään. Vierailun yhteydessä voidaan käydä keskustelua pienissä ryhmissä ja pohtia, miten ruotsin- tai suomen kieli voisi lisätä mahdollisuuksien määrää esimerkiksi työelämässä.

Vierailija voi olla opiskelija tai eläkeläinen ja kaikkea tältä väliltä. Hän voi olla Suomessa syntynyt, mutta aivan hyvin myös Suomeen muuttanut henkilö. Valtaosa vierailuistamme on tehty ruotsin tunneille, mutta syksystä 2020 lähtien olemme vierailleet myös ruotsinkielisissä kouluissa.

Haluaisitkö saada Kielilähettilään oppitunnillesi? Kielilähettiläs on helppo tilata osiosta Tilaa kielilähettiläs.

Olisiko sinusta Kielilähettilääksi? Voit ilmoittaa kiinnostuksestasi seuraavan linkin kautta Ryhdy kielilähettilääksi.

Tervetuloa mukaan! Vastaamme mielellämme kysymyksiin ja löydät yhteystietomme täältä.