Beställ ambassadör

Bild: Jessica Lillbåsk

Nytt pilotprojekt ”Träffa en finne som studerar i Sverige”!

Vi testar ett nytt koncept där vi vill koppla ihop finska studerande i Sverige och elever i Finland. Vi siktar på att Ambassadörer som deltar i denna pilot är finländare som studerar eller nyligen har studerat i Sverige. De skulle berätta om sina liv i Sverige och hur det känns att leva på svenska som finländare.

Låter detta intressant? Läs mer om det nya pilotprojektet här: https://www.kielilahettilaat.fi/sv/pilot2020/


Vill du beställa en språkambassadör till din skola eller organisation för att inspirera dina studerande eller anställda att lära sig det andra inhemska språket? Besöket tar en lektion.

Obs! Trots coronavirusets orsakade osäkerhet hoppas vi att ni gör en beställning. Om situationen ändras kan vi vid behov också genomföra besök virtuellt på distans.

Du kan lätt beställa en språkambassadör genom att fylla i blanketten nedan. Efter att du har skickat in uppgifterna kommer vi att kontakta dig så snabbt som möjligt. Vi försöker hitta den rätta ambassadören till din önskade tidpunkt.

Ifall du har flera tidpunkter som passar dig kan du skriva dina önskemål på delen ”övriga uppgifter”. Du kan t.ex. skriva så här: ”alla onsdagar och fredagar kl. 09:45-11:00 och 13:00-14:15 i april”. På detta sätt kan projektledare direkt föreslå flera tidpunkter till en språkambassadör.

En språkambassadör kan besöka flera lektioner under samma dag. Vi strävar alltid efter att hitta en språkambassadör som skulle ha en koppling till din skola eller ditt område.

Till alla lärare som har gjort en beställning skickar vi en så kallad ”Lärarens handbok” som innehåller information angående bl.a. besökets struktur och andra nyttiga tips angående besöket. Projektledare skickar handboken som bilaga till din e-post. Alla språkambassadörer har fått en ”Språkambassadörens handbok”.

Projektledaren koordinerar besökets tidpunkt. Sedan kommer lärare och språkambassadören överens om besökets detaljer direkt med varandra.

Ifall du har frågor kring blanketten kan du vara i kontakt med oss. Uppgifter som vi samlar in används endast för att möjliggöra besök. Uppgifterna skickas inte vidare till någon tredje part.