Bli ambassadör

Bild: Jessica Lillbåsk

Har du en unik berättelse om hur du har lärt dig det andra inhemska? Vill du berätta din egen berättelse till elever och studerande? Som språkambassadör har du möjlighet att inspirerara andra. Du berättar om nyttan och glädjen av att kunna det andra inhemska språket. Det är roligt att göra besök och alla våra 65 språkambassadörer har velat göra flera besök efter deras första besök.

Du får själv bestämma hur många besök du gör och när du gör dem.

Språkambassadören kan vara en studerande eller en pensionär eller något där emellan. Hen kan vara född i Finland, men som ambassadör kan också fungera en person som har flyttat till Finland.

Alla ambassadörer får ”Språkambassadörens handbok” och en kort utbildning före det första besöket.

Fyll i formuläret nedanför och vi är i kontakt med dig . Att du fyller i blanketten förbinder dig inte till någonting utan du får mera information om Språkambassadörerna.

Känner du någon som skulle passa in som språkambassadör? Du får gärna tipsa oss genom att vara i kontakt direkt med projektledaren.

Ifall du har frågor får du gärna vara i kontakt med oss. Uppgifter som du ger i denna blankett används endast för att kunna förverkliga Språkambassadörerna -projektet och kommer inte att ges vidare till tredje parter.

Välkommen med!