Bli ambassadör

Bild: Jessica Lillbåsk

Har du en unik berättelse om hur du har lärt dig det andra inhemska språket? Vill du berätta din egen berättelse till elever och studerande? Som språkambassadör har du möjlighet att inspirera andra och berätta om nyttan och glädjen som medförs av att kunna det andra inhemska språket. Det är roligt att göra besök och alla våra nästan 80 språkambassadörer har velat göra flera besök efter deras första besök.

Som språkambassadör får du själv bestämma hur många besök du gör och när du gör dem. Alla ambassadörer får ”Språkambassadörens handbok” och en kort utbildning före det första besöket.

En språkambassadör kan vara allt från en studerande till en pensionär eller vad som helst där emellan. Hen kan vara född i Finland, men en språkambassadör kan också vara en person som har flyttat till Finland.

Du kan anmäla ditt intresse för att bli språkambassadör genom att fylla i formuläret nedan så kontaktar vi dig. Att du fyller i blanketten förbinder dig ännu inte till någonting, utan du kommer helt enkelt få mera information om språkambassadörerna och deras verksamhet.

Känner du någon som skulle passa som språkambassadör? Du får gärna tipsa oss genom att kontakta projektledaren eller projektkoordinatorn.

Ifall du har frågor får du gärna vara i kontakt med oss. Uppgifter som du ger i denna blankett används endast för att kunna förverkliga Språkambassadörerna-projektet och kommer inte att ges vidare till tredje parter.

Välkommen med!