Om oss

Bild: Santeri Leinonen

Beställ en språkambassadör till din skola till våren 2020 bakom följande länk! Vi kommer att göra ungefär 200 besök runtom i Finland under våren 2020. Det lönar sig att vara snabb eftersom efterfrågan är stor.

Språkambassadörerna inspirerar med sina egna berättelser runtom i Finland under åren 2019-2021. Målet med besöken är att väcka åhörarnas inre motivation att lära sig språk och få dem att inse vilken personlig nytta språkkunskaper är.  

Vi har under år 2019 gjort över 300 besök och våra språkambassadörer har fått ett positivt mottagande. Genom feedback har vi kunnat bygga upp ett fungerande koncept. Vi har skapat handböcker för språkambassadörer och lärare. Varje lärare och ambassadör får en handbok före deras första besök.

Språkambassadörer har besökt i över 50 olika orter i Finland. Bild: Santeri Leinonen

Nätverket består av ambassadörer som alla har sin unika språkberättelse. Språkambassadörer representerar alla åldrar, bakgrunder, utbildningar, geografiska områden osv. Språkambassadören kan vara född i Finland eller hen kan vara invandrare.

Ambassadörerna besöker skolor, företag och andra organisationer där de berättar om sina roliga och intressanta erfarenheter av språkinlärning. Målet är att en språkambassadör är från området där hen gör besök. Under besöket kan man även diskutera deltagarnas framtidsplaner i små grupper och hur kunskaper i finska och svenska kan öppna nya möjligheter t.ex. i arbetslivet. I slutet av oktober 2019 har vi gjort över 200 besök och före årsskiftet uppnår vi 300 gjorda besök, vilket också är det nuvarande projektets målsättning.

Vill du bli språkambassadör? Det är både roligt och inspirerande att vara en språkambassadör och din berättelse kan inspirera många andra. Ifall du är intresserad av att bli språkambassadör kan du fylla i en ansökan på sidan Bli språkambassadör.

Har din organisation behov för en språkambassadör? Du kan lätt beställa en språkambassadör på sidan Beställ språkambassadör.

Välkommen med! Vi svarar gärna på dina frågor.

Media


Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

... See MoreSee Less

24/02/2020

Elämäni tärkein lause: Jag heter Mikko. Läs hur språkambassadören Mikko Valtonen besökte Lappeenrannan Lyseon lukio besökte Villmanstrand förra vecka. Etelä-Saimaa skrev om besöket.

... See MoreSee Less

13/02/2020

Video image

Comment on Facebook