Tilaa lähettiläs

Kuva: Jessica Lillbåsk

Mitä Kielilähettilään vierailu sisältää?

Kielilähettilään vierailu on erinomainen lisä kielenopetukseen. Vierailu tarjoaa uusia näkökulmia oppilaille siitä, miten kieltä voisi hyödyntää nyt ja tulevaisuudessa ja minkälaisia odottamattomia mahdollisuuksia se voi avata. Vierailu on myös erinomainen keino sisällyttää opetukseen suullista kielenoppimista, sillä vierailu tehdään aina opetetulla kielellä, esim. ruotsin tunnilla Kielilähettiläs käyttää ruotsia.

Kielilähettiläs vierailee oppitunnilla ja kertoo muun muassa oman tarinansa siitä, miten oppi kielen ja minkälaisia – usein täysin yllätyksellisiä – hyötyjä ja mahdollisuuksia kieli on avannut juuri hänelle.

Kielen oppiminen ei ole ollut ainoastaan ruusuilla tanssimista ja kielilähettiläs voikin kertoa omista virheistään ja peloista avata suunsa. Tarinassa kuitenkin voitetaan pelot ja sujuva kielitaito on aina lopputuloksena. Virheiden tekemisestä ei koskaan täysin pääse eroon, mutta Kieliähettiläs voi kertoa, miten niiden lamaannuttavasta vaikutuksesta voi päästä irti.

Kieliähettiläs ei ole natiivi kyseisessä kielessä, vaan on oppinut sen elämänsä aikana. Tällöin kielilähettiläs on oppilaiden silmissä samaistuttava ja pyrimme tämän lisäksi lähettämään kielilähettilään aina kotipaikkakunnalleen.

Lisätietoja vierailusta ja sen rakenteesta löydät ”opettajan käsikirjasta”, joka lähetetään kaikille tilauslomakkeen täyttäneille opettajille.

Miten tilaan vierailun?

Voit helposti tilata kielilähettilään täyttämällä alla olevan lomakkeen. Täytettyäsi lomakkeen olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian. Pyrimme löytämään oikean lähettilään toivomallesi ajankohdalle.

Mikäli sinulle käy useampi aika, voit laittaa tarkentavan tekstin osioon ”lisätiedot”. Voit esimerkiksi kirjoittaa: ”huhtikuussa käyvät kaikki keskiviikot ja perjantait klo 9:45-11:00 ja 13:00-14:15”. Näin projektijohtaja voi heti ehdottaa useampaa ajankohtaa kielilähettiläälle. Kielilähettiläs voi vierailla useammalla tunnilla saman päivän aikana.

Lähetämme jokaiselle tilaajalle ”Opettajan käsikirjan, joka sisältää mm. vierailun rakenteen ja muita hyödyllisiä tietoja vierailuihin liittyen. Projektijohtaja lähettää käsikirjan liitetiedostona antamaasi sähköpostiin. Kaikki kielilähettiläät ovat saaneet vastaavasti ”Kielilähettilään käsikirjan”.

Projektijohtaja koordinoi vierailun ajankohdan. Tämän jälkeen opettaja ja kielilähettiläs voivat sopia vierailun yksityiskohdista suoraan keskenään.

Kielilähettiläiden vierailut eivät ole maksullissia kouluille ja vuodessa pystymme vierailemaan noin viisi kertaa yhdessä koulussa. Syksyllä 2021 toteutamme ainakin 250 vierailua.

Kielilähettiläs voi vierailla myös etänä

Älä anna koronapandemian estää Kielilähettilään vierailua. Olemme lukukauden 2020-21 aikana toteuttaneet lähes 400 etävierailua ja olemme pystyneet kehittämään toimivan konseptin. Olemme valmistelleet etävierailuja varten oman käsikirjan, joka lähetetään opettajalle ennen vierailua.

Etävierailut ovat erilaisia fyysiin vierailuihin verrattuna ja niissä korostuvat vierailun tarkempi suunnittelu ja ennakkotehtävien merkitys.

Lomakkeessa voit mainita, mikäli toivot etävierailua.

Onko sinulla suullinen ruotsin tunti tulossa? – Tilaa ”Träffa en finne som studerar i Sverige” -vierailu

Olemme lukuvuoden 2020-21 aikana rakentaneet vierailumuodon, jossa Ruotsissa asuva suomalainen opiskelija vierailee suullisella tai vapaaehtoisella ruotsin tunnilla kertoen, miltä tuntuu asua ja opiskella Ruotsissa. Vierailut on tarkoitettu vapaaehtoisille ruotsin tunneille tai oppilaille, joilla on hyvät ruotsin kielen taidot.

Luokka voidaan jakaa pieniin ryhmiin ja useampi Kielilähettiläs voi vierailla samanaikaisesti. Konsepti on saanut erinomaista palautetta ja oppilaat ovat saaneet uusia näkökulmia Ruotsista. Konseptia on tarkoitus jatkaa myös pandemian jälkeen.

Olemme myös kehittäneet omat käsikirjat näitä vierailuja varten ja jokaiselle halukkaalle opettajalle voimme toimittaa sen. Jos olet kiinnostunut konseptista, voit täyttää allaolevan lomakkeen ja valita vierailumuodoksi ”Träffa en finne.”

Täyttämällä tämän lomakkeen olemme sinuun yhteydessä

Lisätietoihin voit laittaa useamman ehdotuksen - Under "övriga uppgifter" kan du ange flera tidsförslag
Lisätietoihin voit laittaa useamman ehdotuksen - Under "övriga uppgifter" kan du ange flera tidsförslag

Mikäli sinulla on kysymyksiä, voit olla meihin yhteydessä. Lomakkeeseen täyttämiäsi tietoja ei luovuteta eteenpäin ja niitä käytetään ainoastaan Kielilähettilään vierailun mahdollistamiseksi.