Kielitarinoita

Täältä löydät osan kielilähettiläistämme ja voit tutustua heidän tarinoihinsa. Kaikilla lähettiläillä on oma tarina siitä, miten he ovat oppineet ruotsin kielen sekä mitkä ovet ovat avautuneet kielitaidon myötä. Kielitarinan voit lukea kirjeenä tai kuunnella podina. Podit ovat kuunneltavissa ruotsiksi ja niihin löytyy teksitys suomeksi sekä ruotsiksi.

Valitse maakunta
Landskap-checkbox
Hei, nimeni on Santeri!
Kotoisin maakunnasta: Uusimaa
LeinonenSanteri-kuva-Tuomo-Manninen-1512x1006
Tapaa kielilähettiläs Santeri Leinonen Hyvinkäältä. Santeri kertoo, miten ruotsin kieli on avannut ovia suomenruotsalaiseen maailmaan Suomessa ja minkälaisia hyötyjä ruotsin kielen osaaminen on tuonut mukanaan.
Hei, nimeni on Petra!
Kotoisin maakunnasta: Uusimaa
Processed with VSCO with hb1 preset
Tapaa kielilähettiläs Petra Helsingistä. Petra kertoo vaihto-oppilas vuodestaan Ruotsissa ja siitä, kuinka 18-vuotiaana saama kokemus vaikuttaa hänen elämäänsä yhä tänäkin päivänä.
Hei, nimeni on Ilmari!
Kotoisin maakunnasta: Päijät-Häme
Ilmari Käihkö
Tapaa kielilähettiläs Ilmari Lahdesta. Hän kertoo mm. siitä, miten opinnot Pohjoismaiden vanhimmassa yliopistossa avasivat uusia mahdollisuuksia maailmalla.
Hei, nimeni on Ruut!
Kotoisin maakunnasta: Varsinais-Suomi
ruut-vuoriluoto
Tapaa kielilähettiläs Ruut Mynämäeltä. Ruut kertoo kokemuksistaan, miten hän on oppinut ruotsia opiskeltuaan ruotsinkielisessä koulussa Ahvenanmaalla.
Hei, nimeni on Jonna!
Kotoisin maakunnasta: Päijät-Häme
jonna-kotivesi
Tapaa kielilähettiläs Jonna Lahdesta. Jonna kertoo kokemuksistaan Ruotsiin muuttamisesta ja miten ruotsin kieli on auttanut häntä kasvamaan ihmisenä.
Hei, nimeni on Jussi!
Kotoisin maakunnasta: Etelä-Karjala
jussi-westinen
Tapaa kielilähettiläs Jussi Taipalsaarelta. Jussi kertoo miten hänellä on ollut monenlaista hyötyä ruotsin kielen taidosta työuransa varrella.
Hei, nimeni on Kai!
Kotoisin maakunnasta: Varsinais-Suomi
kai-kulmala
Tapaa kielilähettiläs Kai Kulmala. Kai kertoo, miten ruotsin kieli on arvokkainta, mitä hän on elämässään oppinut ja miten kieli on ollut punainen lanka läpi hänen elämänsä.
Hei, nimeni on Joonatan!
Kotoisin maakunnasta: Pohjois-Karjala
joonatan-penttinen
Tapaa kielilähettiläs Joonatan Joensuusta. Joonatan kertoo, millaista oli muuttaa Ruotsiin opiskelemaan ja kuinka ruotsin kielestä on tullut erittäin tärkeä osa hänen elämäänsä.
Hei, nimeni on Lasse!
Kotoisin maakunnasta: Satakunta
lasse-lund
Tapaa kielilähettiläs Lasse Porista. Lasse kertoo kiinnostuksestaan ruotsin kieltä kohtaan ja siitä, minkälaiseen seikkailuun kieli on hänet vienyt.
Hei, nimeni on Iisakki!
Kotoisin maakunnasta: Varsinais-Suomi
iisakki-tapaila
Tapaa kielilähettiläs Iisakki Janakkalasta. Iisakki kertoo, kuinka hänen kiinnostuksensa ruotsin kieltä kohtaan on kannustanut häntä hakeutumaan ruotsinkielisiin ympäristöihin.
Hei, nimeni on Juho!
Kotoisin maakunnasta: Pirkanmaa
juho-rasa
Tapaa kielilähettiläs Juho Hämeenkyröstä. Juho kertoo omista kokemuksistaan ruotsin kielen oppimisesta sekä siitä, miten hän on uskaltanut puhua kieltä.
Hei, nimeni on Jenna!
Kotoisin maakunnasta: Uusimaa
jenna-pystynen
Tapaa kielilähettiläs Jenna Espoosta. Jenna kertoo omista kokemuksistaan Ruotsiin muuttamisesta ja kuinka hän on oppinut ruotsin kielen.
Hei, nimeni on Onerva!
Kotoisin maakunnasta: Pohjois-Karjala
onerva-sihvonen
Tapaa kielilähettiläs Onerva Joensuusta. Onerva kertoo omista kokemuksistaan ruotsin kielen oppimisesta ja Ruotsiin muuttamisesta.
Hei, nimeni on Miska!
Kotoisin maakunnasta: Päijät-Häme
miska-siiliin
Tapaa kielilähettiläs Miska Lahdesta. Miska kertoo kiinnostuksestaan ruotsin kieltä kohtaan ja siitä, minkälaisia hyötyjä ruotsin kielen osaaminen on tuonut mukanaan.
Hei, nimeni on Maria!
Kotoisin maakunnasta: Lappi
btf
Tapaa kielilähettiläs Maria Rovaniemeltä. Maria kertoo omista kokemuksistaan siitä, millaista on työskennellä muiden pohjoismaalaisten ihmisten kanssa ja siitä, minkälainen ruotsin kielen rooli on ollut.
Hei, nimeni on Lumi!
Kotoisin maakunnasta: Uusimaa
lumi-sipila
Tapaa kielilähettiläs Lumi Porvoosta. Lumi kertoo kokemuksistaan ruotsin kielen oppimisesta kielikylpyluokan avulla sekä miten hänellä on ollut mahdollisuus käyttää kieltä myös peruskoulun jälkeen.
Hei, nimeni on Tuomas!
Kotoisin maakunnasta: Varsinais-Suomi
tuomas
Tapaa kielilähettiläs Tuomas Turusta. Tuomas kertoo, miten hän opiskeluaikana oli ensimmäistä kertaa kosketuksissa ruotsin kielen kanssa ja siitä, miten hän on myöhemmin aloittanut käyttämään kieltä sekä työssä että arjessa.
Hei, nimeni on Tuija!
Kotoisin maakunnasta: Uusimaa
tuija-lofgren
Tapaa kielilähettiläs Tuija Helsingistä. Tuija kertoo omista kokemuksistaan ruotsin kielen oppimisesta päästääkseen opiskelemaan ruotsiksi ja kuinka hän tämän jälkeen aktiivisesti on aloittanut käyttämään kieltä.
Hei, nimeni on Isaac!
Kotoisin maakunnasta: Uusimaa
isaac-jyvasjarvi
Tapaa kielilähettiläs Isaac Helsingistä. Isaac kertoo omista kokemuksistaan Ruotsiin muuttamisesta opiskelun merkeissä ja miten tämä kokemus on vaikuttanut häneen Suomeen muuton jälkeen.
Hei, nimeni on Olivia!
Kotoisin maakunnasta: Uusimaa
olivia-krekula
Tapaa kielilähettiläs Olivia Helsingistä. Olivia kertoo omista kokemuksistaan ruotsin kielen oppimisesta ja kuinka ruotsin kielestä on tullut osa hänen elämäänsä.
Hei, nimeni on Hannamari!
Kotoisin maakunnasta: Pirkanmaa
hannamari-ruohonen
Tapaa kielilähettiläs Hannamari Tampereelta. Hannamari kertoo, miten hänen motivaationsa oppia ruotsin kieltä yhtäkkiä muuttui ja siitä, kuinka hän on luonut arkensa Ahvenanmaalla.
Hei, nimeni on Raine!
Kotoisin maakunnasta: Uusimaa
raine-katajamaki
Tapaa kielilähettiläs Raine Espoosta. Raine kertoo, miten hän on oppinut ruotsin kielen ja kuinka hänen arkensa sujuu Ahvenanmaalla.
Hei, nimeni on Minttu!
Kotoisin maakunnasta: Varsinais-Suomi
minttu-vainio
Tapaa kielilähettiläs Minttu Turusta. Minttu kertoo omista kokemuksistaan ruotsin kielen oppimisesta ja kuinka ruotsin kielestä on tullut osa hänen elämäänsä Ahvenanmaalla.
Hei, nimeni on Tiina!
Kotoisin maakunnasta: Satakunta
~ai-7b3f8f57-f12f-438e-afb2-d55e8ea11ecf_
Tapaa kielilähettiläs Tiina Lavialta. Tiina kertoo omasta kielipolustaan, ja kuinka hän muutti täysin suomenkieliseltä paikkakunnalta ruotsinkieliselle Ahvenanmaalle.