Ajankohtaista

Kielilähettiläät aloittavat vierailut Ruotsin lukioissa

Kielilähettiläät – yhteistyössä kahdeksan suomalaisen korkeakoulun kanssa – laajentaa toimintaansa Ruotsiin. Syksystä 2022 alkaen kielilähettiläät vierailevat ruotsalaisissa lukioissa kertoen, miksi nämä päättivät muuttaa Suomeen opiskelemaan ja mitä he ovat oppineet mm. suomenruotsalaisuudesta ja opintomahdollisuuksista ruotsin kielellä.

Lue koko uutinen »

Uusimmat rahoittajamme

Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on myöntänyt 2 500 euron rahoituksen virtuaalisten kielikahviloiden kokeiluun syksyllä 2022. Kokeilu tehdään yhdessä Suomen Tukholman-instituutin kanssa ja kohderyhmänä ovat ruotsalaiset, jotka opiskelevat suomen kieltä.

Keski-Pohjanmaan Kulttuurirahasto on myöntänyt 4000 euron rahoituksen. Toteutamme 20 vierailua ruotsinkielisiin kouluihin lukuvuoden 2022-2023 aikana.

Svenska kulturfonden on myöntänyt 180 000 euron toimintatuen Kielilähettiläille. Tuen avulla pystymme tekemää satoja vierailuja suomalaisissa kouluissa sekä kehittämään toimintaamme edelleen.

Svenska kulturfonden on myöntänyt 75 000 euroa ”Träffa en svensk som studerar i Finland” -projektiin. Tarkoituksena on aloittaa vierailutoiminta Ruotsissa, jossa ruotsalaiset kielilähettiläät kertovat tarinansa. Projektissa on mukana seuraavat kahdeksan korkea koulua: Aalto yliopisto, Hanken Svenska handelshögskolan, Helsingin yliopisto, Högskolan på Åland, Taideyliopisto, Yrkeshögskolan Arcada, Yrkeshögskolan Novia ja Åbo Akademi.

Skip to content