Anna Voutilainen on uusi talouspäällikkömme

ny-ekonomichef

Tammikuussa Anna Voutilainen aloitti työnsä Kielilähettiläät ry:llä uutena talouspäällikkönä. Anna Voutilainen on myös kielilähettiläs ja tulee täysin suomenkielisestä perheestä. Neljännellä luokalla Annan vanhemmat ilmoittivat Annan A-ruotsintunneille, joista hän ei kuitenkaan erityisesti pitänyt. Myöhemmin Anna kuitenkin aloitti panostamaan kieltenopiskeluun, ja hänen kielitaitonsa lukiossa oli jo niin hyvä, että niillä pääsisi mahdollisesti jopa ruotsinkieliseen korkeakouluun.

Lukion lopussa Annan piti valita – jättäisikö ruotsin aktiivisen opiskelun vai voisiko nostaa ruotsin kielen taidon seuraavalle tasolle ja hakea opiskelemaan ruotsinkieliseen korkeakouluun. Jälkimmäinen ajatus voitti ja Anna päätti hakea Hankeniin muiden kavereiden hakiessa suomenkielisiin korkeakouluopintoihin. Hanken on ollut arvokas ja jännittävä jakso Annan elämässä, sillä hän ei ainoastaan ole oppinut puhumaan sujuvaa ruotsia, mutta myös saanut paremman ymmärryksen suomenruotsalaisesta kulttuurista. Anna valmistuu kauppatieteiden maisteriksi tänä vuonna.

”Haluan kertoa muille, kuinka paljon hyötyä ruotsin kielestä voi olla, koska ruotsi on antanut minulle niin paljon. Opiskelu täysin ruotsinkielisessä ympäristössä ei sovi kaikille, mutta haluan innostaa opiskelijoita heittäytymään tilainteisiin, jossa ruotsin kieltä pääsee harjoittelemaan ja näin nostaa omaa itseluottamusta toisella kotimaisella”, kertoo Anna Voutilainen.

Talouspäällikkönä Kielilähettiläät ry:ssä Anna tuntee voivansa jatkaa tätä merkityksellistä vaikuttamista tekemällä töitä mm. yhdistyksen jatkorahoituksen eteen ja maksamalla palkkioita kielilähettiläille. Anna odottaa myös innolla mahdollisuutta kehittää toimintaa.

Thomas Thijssen – vanhat ovet sulkeutuvat ja uudet avautuvat

Kolmen ja puolen fantastisen työvuoden jälkeen Kielilähettiläillä on minun aika kokeilla uusia haasteita. Suomenkielisen vierailutoiminnan aloittaminen projektikoordinaattorina sekä talousprosessiemme rakentaminen ja kehittäminen talouspäällikön roolissa ovat antaneet minulle mahdollisuuden kasvaa sekä ammatillisesti että myös ihmisenä. Organisaation kasvun seuraaminen ja mitä ME, työryhmä, kielilähettiläät, opettajat, rahoittajat ja muut avainhenkilöt olemme yhdessä rakentaneet, on ollut minusta merkityksellistä.

Viime syksynä huomasin yhdistyksen jo päässeen siihen vaiheeseen, että avainhenkilöt voivat vaihtua. Yhdistyksessä voidaan tehokkaasti ottaa käyttöön uusia ideoita ja prosesseja, jotka ovat välttämättömiä yhdistyksen tulevaisuuden kasvun ja vaikuttavuuden kannalta. Olen työskennellyt tämän eteen koko työni ajan, ja tämän valtavan kehityksen näkeminen omin silmin ilahduttaa minua. Saimme Annasta pätevän ja mukavan jatkajan työlleni ja se on myös minua ilahduttava asia. Olen vakuuttunut Annan suoriutuvan työstään hyvin.

Vanhat ovet sulkeutuvat, mutta uudet avautuvat. Haluan toteuttaa unelmani siitä, että kieltenopiskelu olisi kaikille mahdollista ja siksi aion perustaa oman yrityksen, joka keskittyy virtuaalisiin kielikahviloihin. En kuitenkaan aio päästää irti kielilähettiläistä kokonaan, sillä palaan juurilleni ja jatkan kielilähettiläänä motivoidakseni ja innostaakseni nuoria monikielisyyden hyödyistä.

Jaa tämä uutinen

#Kielilähettiläät #Språkambassadörerna