Annika Jokelasta uusi projektijohtaja – "Svensk i Finland"

AnnikaJokela-16x9_tegelvagg_center

Maaliskuussa 2024 Svenska kulturfonden myönsi kolmeksi vuodeksi 300 000 euron rahoituksen Svensk i Finland -projektille. Rahoituksen turvin pystyimme palkkaamaan kokoaikaisen projektijohtajan. Avoimen haun jälkeen projektijohtajana aloitti jo aikaisemmin projektin parissa työskennellyt ruotsinsuomalainen Annika Jokela. Hän projektin on kasvot ainakin vuoteen 2027 asti.

Projekti toteutetaan yhteistyössä seitsemän korkeakoulun* kanssa. Ne kaikki tarjoavat opintoja ruotsin kielellä Suomessa. Ruotsista Suomeen muuttaneet kielilähettiläämme opiskelevat näissä korkeakouluissa ja vierailevat lukioissa Ruotsissa. Vierailujen tavoitteena on lisätä ruotsalaisten nuorten tietoisuutta ruotsin kielestä ja suomenruotsalaisuudesta sekä maiden yhteisestä historiasta.

* Aalto-yliopisto, Hanken Svenska handelshögskolan, Helsingin yliopisto, Högskolan på Åland, Taideyliopisto, Yrkeshögskolan Novia, Åbo Akademi

Miltä tuntuu tulla takaisin?
Hyvältä, tuntuu ihan kuin olisin tullut kotiin. Svensk i Finland -projektissa on paljon mahdollisuuksia ja myös omia haasteita. 400 vierailun toteuttaminen Ruotsissa seuraavan kolmen vuoden aikana on enemmän kuin tähän asti on toteutettu. Projektiin liitetään myös korkeita odotuksia ja koen minulla olevan suuri vastuu.

Mitä odotat eniten?
Odotan erityisesti pitkäaikaisuutta ja sitä että pystyn rakentamaan pysyviä käytäntöjä ja vakaan kokonaisuuden. Kolmen vuoden aikana pystyn keskittymään projektin eri osa-alueisiin ja myös yksityiskohtiin. Odotan innolla, miten ”Svensk i Finland” kehittyy seuraavan kolmen vuoden aikana.

Hufvudstadsbladet seurasi kielilähettiläs Jesper Franssonin vierailua Sundsvallissa toukokuussa. Vierailun aikana Jesper kertoi mahdollisuuksista opiskella, tehdä töitä ja elää ruotsiksi Suomessa. Useat lukiolaiset yllättyivät siitä, että Suomessa voi opiskella ja kirjoittaa esimerkiksi tentit ruotsiksi.

Lisätietoja projektista antaa
Annika Jokela
+35844013120

Jaa tämä uutinen

#Kielilähettiläät #Språkambassadörerna