Jaan Siitonen jää isyyslomalle kevääksi 2023 – Tuija Löfgrén tulee tilalle

Kielilähettiläät ry:n toiminnanjohtaja Jaan Siitonen jää isyyslomalle 16.1.2023 alkaen ja on poissa elokuuhun 2023 asti. Toiminnanjohtajan sijaiseksi tälle ajalle tulee kielilähettiläs ja kauppatieteiden maisteri Tuija Löfgrén. Tutustuminen työhön on jo käynnissä ja vastuunsiirrosta pyritään tekemään mahdollisen sujuva.

Tuija Löfgrén on puoli vuotta virkavapaalla vakitöistään. Hän työskentelee business controllerina Deloitte Finlandilla. Kielilähettiläänä Tuija on toiminut vuodesta 2019 ja on tehnyt lukuisia vierailuja ja jakanut oman tarinansa sadoille oppilaille. Tuija on myös täysin suomenkielinen ja päätyi aikoinaan opiskelemaan Hankenille. Nykyään Tuija elää kaksikielistä elämää ja voit tutustua hänen tarinaansa tämän linkin kautta.

”Vierailut kouluissa ovat olleet erittäin mielenkiintoisia ja olen tuntenut itseni etuoikeutetuksi päästessäni keskustelemaan oppilaiden kanssa kielitaidon tärkeydestä ja siitä, miten kielitaito voi muokata elämää, avata mahdollisuuksia ja avartaa maailmankuvaa”, Löfgren sanoo.

”Nyt odotan innolla mahdollisuutta päästä perehtymään toimintaan laajemmalla otteella erilaisesta näkökulmasta kuin aikaisemmin. Koen Kielilähettiläiden toiminnan erittäin tärkeäksi oppilaiden ajatusten ja motivaation herättäjänä, ja olen kiitollinen työnantajalleni Deloittelle että toiminnanjohtajan sijaisuus Kielilähettiläissä mahdollistettiin” Löfgren jatkaa.

Erityisesti Löfgrenin talousosaaminen tulee tarpeeseen, sillä Kielilähettiläät ry on vaihtanut kirjanpitofirmaa ja digitalisoinut taloushallintonsa vuoden 2022 aikana. Taloudenpidon tarkistaa vuodesta 2022 eteenpäin tilitoimisto Packalén Oy.

Kielilähettiläät ry:n keskeinen tavoite on olla mahdollisimman läpinäkyvä toimija ja se haluaa käyttää saamaansa rahoituksen mahdollisimman tehokkaasti ja vastuullisesti. Hyvään taloudenpitoon liittyy toimivien prosessien rakentaminen ja kontrollimekanismien muodostaminen. Tähän Löfgrenin asiantuntemus ja kokemus soveltuu erinomaisesti.

Kielilähettiläät -projekti käynnistettiin, kun Siitonen edellisen kerran oli isyyslomalla lokakuusta 2018 huhtikuuhun 2019. Edelliskerrasta viisastuneena Siitonen ei tällä kertaa aio tehdä töitä ollessaan isyyslomalla vaan keskittyy täysin rinnoin tyttäreensä Eeviin.

”Vaikka työni Kielilähettiläiden kanssa on erittäin antoisaa, odotan innolla aikaa tyttäreni kanssa. Isyysloma on kuitenkin jotain aivan ainutkertaista ja Kielilähettiläät ry on hyvissä käsissä”, sanoo Siitonen. Isyysloman aikana Siitonen on sanonut kuitenkin olevansa valmis tekemään muutaman kielilähettiläsvierailun, sillä toiminnanjohtajana Siitosella ei ole ollut mahdollista tehdä vierailuja vaan on keskittynyt koordinoimaan vierailuja.

Tuija Löfgren aloittaa työnsä Kielilähettiläät ry:ssä 9.1.2023 alkaen.

Jaa tämä uutinen

#Kielilähettiläät #Språkambassadörerna