Kielet ovat tärkeitä

Kielet ovat tärkeitä

Monipuolinen kielitaito on erittäin tärkeä voimavara pienelle maalle. Kun yhdistyksemme ottaa kantaa suomen, ruotsin tai muiden kielten osaamisen tärkeyden puolesta, haluamme painottaa, kuinka tärkeää on oppia kieliä nykyajan kansainvälisessä maailmassa. Vasta otettuaan itse ensimmäisen askeleen uuden kielen maailmaan voi nähdä kaikki mahdollisuudet, joita kieli voi tarjota.

Uudet ovet >>

Uudet ovet

Kielitaito laajentaa maailmaasi, avaa uusia ovia ja rakentaa siltoja muihin kulttuureihin ja yhteisöihin.

Rikkaus >>

Rikkaus

Kielitaito rikastuttaa identiteettiäsi.

Työmahdollisuudet >>

Työmahdollisuudet

Kielitaito avaa ovia toisten maiden koulutus- ja työmarkkinoille.

Uudet tuttavuudet >>

Uudet tuttavuudet

Kielitaito sekä Suomen kahden kotimaisen kielen osaaminen yhdistää kieli- ja kulttuuriryhmiä maassamme.

Laajenna maailmaasi

Kielitaito avaa ovia, on osa identiteettiäsi, luo kaikenlaisia mahdollisuuksia ja voi antaa sinulle uusia ystäviä! Yhdistyksemme näkee, että laaja kielitaito on jokaisen suomalaisen oikeus ja ainutlaatuinen mahdollisuus jokaiselle yksilölle. Uusi kieli voi saada sinut arvostamaan itseäsi ja äidinkieltäsi uudella tavalla. Tämän vuoksi lähetämme kielilähettiläitä oppilaitoksiin kertomaan omia tarinoitansa. Arvostamme kieliä ja uskomme niiden yhdistävään ja yhteistyötä luovaan voimaan.

Suomen kaksi kansalliskieltä

Suomen kieliympäristö tekee meistä ainutlaatuisen maan. Suomen ja ruotsinkielisten kieliryhmien välinen kulttuurivaihto hyödyttää koko suomalaista yhteiskuntaa. Kaksi kansalliskieltämme tuo uusia ideoita ja rikastuttavat sekä kulttuurialaa että elinkeinoelämää. Haluamme tukea kansalliskielten asemaa ja edistää molempien kielten tasavertaisuutta ja tunnettavuutta. Tämän työn kautta haluamme olla mukana tukemassa ja kehittämässä aitoa kaksikielisyyttä suomalaisessa yhteiskunnassa. Uskomme, että jokaisella on oikeus arkeen omalla äidinkielellään. Jokainen voi vaikuttaa positiiviseen kieli-ilmastoon!