Kielilähettiläät ry mukaan
Opetus- ja kulttuuriministeriön kehitysohjelmaan

Kielilähettiläät ry on nyt virallisesti mukana toisen kotimaisen kielen kehittämisessä, kun hallituksen osaamisen, sivistyksen ja innovaatioiden ministerityöryhmä päätti tiistaina 21.6. uusista linjauksista. Tavoitteena on kehittää ja vahvistaa toisen kotimaisen kielen opetusta ja oppimista perusopetuksessa sekä toisella asteella vuosina 2022 – 2023.  

Kielilähettiläät ry mainitaan ohjelmassa esimerkkinä kolmannen sektorin toimijasta, joka edistää toisen kotimaisen kielen opetuksen vahvistamista.

”Tämä on hieno saavutus Kielilähettiläille ja konkreettinen osoitus, että vierailumme ovat innostavia, motivoivia ja että ne nähdään hyödyllisenä osana opetusta. Olemme toteuttaneet vierailuja vuodesta 2019 ja nyt konsepti on saanut myös ministeriön hyväksynnän”, kuvailee toiminnanjohtaja Jaan Siitonen.

Hyvä motivaatio on oppimisen perusedellytys ja se luonnollisesti koskee myös toista kotimaista kieltä. Kielilähettiläät konkretisoivat omilla tarinoillaan kielen hyödyt ja mahdollisuudet. Oppilaiden on näin helppo samaistua kielilähettilään kokemuksiin. Yhteistä jokaisessa tarinassa on yllätyksellisyys siitä, mitä kaikkea kielitaito on tuonut tullessaan.

Opetushallitus vastaa ohjelman toimeenpanosta, joka alkaa heti kesälomakauden 2022 loputtua. Kielilähettiläät ry haluaa olla aktiivisesti mukana myös toimeenpanovaiheessa.

Kielilähettiläät ry jatkaa aktiivista vierailutoimintaa elokuusta alkaen ja tavoitteena on jälleen vierailla sadoilla oppitunneilla ympäri Suomen.

Jaa tämä uutinen

#Kielilähettiläät #Språkambassadörerna