Kielilähettiläät ry:n toiminta laajenee Svenska kulturfondenin -rahoituksella

Svenska Kulturfonden rahoittaa 75000 eurolla Kielilähettiläät ry:n ”Träffa en svensk som studerar i Finland” -projektia, jolla yhdistyksen menestystä niittänyt toiminta laajenee entisestään.

Yhdistys on jo vuodesta 2019 järjestänyt kouluihin jo yli tuhat hyvin onnistunutta vierailua, joissa ruotsin taidon hankkineet ”kielilähettiläät” ovat kertoneet oppilaille kielitaitonsa hyödyistä. Toiminnan nyt laajentuessa Ruotsista Suomeen muuttaneet opiskelijat aloittavat vierailutoiminnan ruotsalaisissa kouluissa. Kielilähettiläät kertovat tarinansa siitä, miten ja miksi muuttivat Suomeen.

”Toiminnalla on tietenkin iso myönteinen vaikutus Suomelle ja ja pohjoismaiselle yhteistyölle. Ruotsalaisten nuorten tarinat Suomesta herättävät taatusti kiinnostusta ja kannustavat myös muita ruotsalaisia muuttamaan Suomeen”, kuvaa Kielilähettiläät ry:n toiminnanjohtaja Jaan Siitonen.

”Olemme kiitollisia Svenska Kulturfondenin myöntämästä rahoituksesta, jolla uskomme olevan myönteinen vaikutus niin ruotsinkielen opiskeluun Suomessa kuin laajasti suomalais-ruotsalaiseen kulttuuriseen yhteistyöhön”, Siitonen sanoo. 

Projektissa on mukana seuraavat korkeakoulut:
Aalto yliopisto
Åbo akademi
Helsingin yliopisto
Hanken
Taideyliopisto
Arcada
Novia
Högskolan på Åland

Lisätietoja: toiminnanjohtaja Jaan Siitonen, puh. 041 530 5531

Jaa tämä uutinen

#Kielilähettiläät #Språkambassadörerna