Kielilähettiläät tekivät uuden ennätyksen 2023–2024

Oppilaat ja opettajat ovat nyt siirtyneet kesälaitumille, ja sen myötä myös kielilähettiläämme. Viime lukuvuoden aikana kielilähettiläämme vierailivat lähes 600 oppitunnilla ja kielilähettiläiden tarinat tavoittivat yli 10 000 oppilasta. Tämä on uusi ennätys yhden lukuvuoden aikana. Noin kuudesosa vierailuista tehtiin ruotsinkielisten koulujen suomen tunneille.

Olemme keränneet palautetta oppilailta, opettajilta ja lähettiläiltä lukuvuoden aikana. Opettajat ovat suhtautuneet vierailuihin erittäin myönteisesti, ja jopa 96 prosenttia opettajista on kiinnostunut saamaan kielilähettilään uudelleen vierailulle. Eräs opettaja tiivisti kokemuksensa seuraavasti:

”Mielestäni vierailu oli erittäin onnistunut. Positiivisia kokemuksia kielestä ja kulttuurista, ideoita oppimiseen ja monipuolisia harjoituksia. Opetukseen tuo vaihtelua, kun luokassa vierailee joku, jolla on myönteinen asenne kieleen.” (käännetty ruotsista)

Myös kielilähettiläsvierailujen tärkein kohderyhmä eli oppilaat ovat olleet tyytyväisiä vierailuihin: 75 prosenttia oppilaista piti vierailua hyödyllisenä. Eräs oppilas kuvaili vierailua seuraavasti:

”Vierailu oli ihan inspiroiva kielilähettilään omien kokemusten kautta ja täten sai konkreettisia todisteita siitä, miten kielten oppiminen on oikeasti hyödyllistä.”

Nyt toivomme, että mahdollisimman monesta oppilaasta tulisi oman elämänsä kielilähettiläitä!

Haluamme kiittää kaikkia kielilähettiläitä ja opettajia erinomaisesta yhteistyöstä. Työmme jatkuu taas syksyllä, jolloin kielilähettiläät vierailevat jälleen ympäri Suomea motivoidessaan ja inspiroidessaan omalla esimerkillään. Mikäli koet vierailutoimintaamme tärkeäksi, voit tukea toimintaamme täältä.

Koko kielilähettilästiimi toivottaa kaikille oikein hyvää kesää!

Jaa tämä uutinen

#Kielilähettiläät #Språkambassadörerna