Kielilähettiläät vierailevat syksyllä yli 200 oppitunnilla

Uusi lukuvuosi pyörähtää käyntiin tällä viikolla, mikä tarkoittaa myös sitä, että myös kielilähettiläät lähtevät pian liikkeelle ympäri Suomen. Syksyllä tulemme tekemään 200 vierailua ruotsin kielen tunneille ja 30 vierailua suomen tunneille.

Meillä on yli 100 innostunutta kielilähettilästä valmiina kertomaan inspiroivan tarinansa oppilaille! Tällä hetkellä rakennamme myös kielilähettiläs galleriaa ja voit tutustua siihen ja kielilähettiläiden tarinoihin osoitteessa Kielitarinoita.

Kielilähettiläiden tarinat ovat, sekä informatiivisia että inspiroivia. Vierailut ovat oiva lisä kielenopetukseen, koska kielilähettiläiden tarinat konkretisoivat kielen tuomat hyödyt ja mahdollisuudet. Oppilaat voivat myös samaistua kielilähettiläiden tarinoihin, sillä pyrimme lähettämään kielilähettilään, jolla on oma yhteys koulun paikkakuntaan.

Filosofiaamme kuuluu, että kielilähettiläillä ja opettajilla on mahdollisimman suuri autonomia ja vapaus suunnitella vierailunsa. Näin ollen jokainen vierailu räätälöidään kohderyhmälle sopivaksi, kuten kielitason, kurssin teeman sekä miten parhaiten hyödynnetään kielilähettilään omaa taustaa. Kannustamme jokaista kielilähettilästä korostamaan juuri oman yksilöllisen tarinansa tapahtumia.

Korona-ajat ovat opettaneet, että vierailut voidaan tehdä myös etänä. Olemme tehneet yli 500 vierailua ja nykyisin tarjoamme sekä fyysisiä- että etävierailuja, joiden etuna on se, että voimme tehdä vierailuja kaikkialle Suomeen. Sen lisäksi myös Ruotsissa asuvat kielilähettiläät voivat vaivatta osallistua toimintaamme.

Kannustamme myös jokaista kielilähettilästä ja opettajaa pitämään suunnittelukokouksen etänä ennen vierailua, huolimatta siitä toteutuuko vierailu etänä vai paikan päällä. Suunnittelukokous on edellytys onnistuneelle vierailulle.

Kielilähettiläät ry tähtää siihen, että vierailutoimintamme vakiinnuttaa asemansa ja näin ollen kielenopettajat voisivat hyödyntää meitä myös tulevaisuudessa osana opetustaan.

Lisätietoja siitä, miten kielilähettilään tilaamisesta löydät tältä sivulta.

Toivotamme myös kaikki tervetulleiksi yhdistyksen jäseneksi! Liity helposti tältä sivulta.

Jaa tämä uutinen

#Kielilähettiläät #Språkambassadörerna