Kielilähettiläiden vauhdikas vuosi 2021!

Vuosi vaihtuu ja voimme todeta, että kulunut vuosi 2021 on sujunut erinomaisesti: kielilähettiläämme ovat vierailleet 476 oppitunnilla. Keskimäärin jokaisena arkipäivänä kielilähettiläs on vieraillut jossain päin Suomea!  

Kielilähettiläämme ovat saaneet erinomaista palautetta vierailuistaan.  

Vuosi 2021 on ollut poikkeuksellinen vuosi. Koronapandemia pakotti Kielilähettiläät jatkamaan vierailujaan myös etänä, mikä toisaalta mahdollisti henkilökohtaisten tarinoiden levittämisen ympäri maan kaikista kaukaisimpiinkin kouluihin, mikä on lisännyt tasa-arvoa. Digitaaliset vierailut ovat mahdollistaneet myös Ruotsissa asuvien suomalaisten ryhtymisen kielilähettiläiksi. Ruotsin ulkoministeriö on tukenut näitä vierailuja syksyllä 2021. 

2021 oli myös yhdistyksen kannalta muutosten vuosi. Kansalliskielet ry muutti nimensä Kielilähettiläät ry:ksi, ja työryhmään palkattiin uusia työntekijöitä. Kielilähettiläät projekti laajeni luokkahuoneiden ulkopuolelle, kun uusia yhteistyömuotoja löydettiin Ruotsista ja suomalaisista korkeakouluista.  

Vuosi 2021 oli myös näkyvyyden vuosi. Kielilähettiläät-projekti otti pysyvästi käyttöön kaikki merkittävimmät sosiaalisen median kanavat (voit seurata meitä nimimerkillä @kielilahettilaat) ja sai myös paljon huomiota perinteisessä mediassa. Erityisen paljon iloitsimme Svenska veckanin yhteydessä julkaistuista lukuisista artikkeleista niin Hufvudstadsbladetissa, alueellisissa lehdissä kuin Helsingin Sanomien pääkirjoituksessakin. Kielilähettiläät on nähty myös televisiouutisissa ja radioaalloilla. 

Nyt valmistaudumme vuoteen 2022. Tulemme tekemään enemmän ja laajemmin vierailuja kuin koskaan aikaisemmin. Ensi vuonna toimintamme laajenee Ruotsiin, ja Suomessa asuvat ruotsalaiset kiertävät kertomassa Suomesta ja suomenruotsalaisuudesta.  

Vuonna 2022 haluamme myös saada uusia jäseniä yhdistykseemme. Mikäli teemme mielestäsi hyvää työtä tai haluat olla mukana kehittämässä toimintaamme, toivotamme sinut tervetulleeksi yhdistykseemme! 

Oppilaat avoimia ruotsin kielelle!

Olemme saaneet valmiiksi yhteenvedon vierailutoiminnan palautteesta. Suurena yllätyksenä voimme todeta, että oppilaiden asenteet ruotsin kieltä kohtaan ovat paljon kuviteltua positiivisemmat! Voit ladata koko yhteenvedon täältä. 

Jaa tämä uutinen

#Kielilähettiläät #Språkambassadörerna