Kielilähettiläs Heidi Laakso on aloittanut kielimentorointiohjelman koordinaattorina

Kielilähettiläs Heidi Laakso on aloittanut kielimentorointiohjelman koordinaattorina 9.1.2023. Mentoroinnin tavoitteena on yhdistää suomenkieliset opiskelijat ja alumnit, jotka ovat opiskelleet ruotsinkielisissä korkeakouluissa Suomessa. Mentoroinnin kautta opiskelijat saavat hyödyllisiä neuvoja toisella kotimaisella kielellä opiskeluun ja vinkkejä ruotsinkieliseen yhteisöön integroitumisessa.

Heidi on valtiotieteiden kandidaatti ja musikaaliartisti, joka on ollut kiinnostunut kielistä jo nuoresta saakka. Hänen äidinkielensä on suomi, mutta kielikylpypäiväkodin myötä ruotsi on tullut tutuksi jo pienestä pitäen. Ruotsin ja suomen lisäksi Heidi puhuu englantia, saksaa ja espanjaa, ja hän haluaisi oppia vielä muutaman kielen lisää. Kielitaito on avannut Heidille upeita mahdollisuuksia mm. ulkomailla opiskeluun, taiteen tekemiseen monella kielellä sekä mielenkiintoisiin kohtaamisiin ulkomailla.

Heidi aloitti kielilähettiläänä syksyllä 2022, mutta on kymmenien vierailujensa myötä jo kokenut tehtävässä. Vierailut ovat olleet antoisia ja merkityksellisiä ja Heidi odottaa innolla uusia tehtäviään Kielilähettiläät ry:ssä. Opiskellessaan Ruotsissa Heidi huomasi, miten tärkeää on saada vertaistukea, kun opiskelee vieraalla kielellä, joka on kaikille muille äidinkieli. Tämän vuoksi hän näkee mentoroinnin tärkeänä työkaluna opiskelumotivaation ylläpitämisessä ja opiskelijoiden rohkaisussa jatkaa heidän valitsemallaan, rohkealla tiellä opiskella toisella kotimaisella kielellä.

Jaa tämä uutinen

#Kielilähettiläät #Språkambassadörerna