Kielilähettilät kouluihin Ahvenanmaan juhlavuoden merkeissä

Ahvenanmaan itsehallinto täyttää 100 vuotta 9. kesäkuuta 2022. Manner-Suomen ja Ahvenanmaan rinnakkainelo on menestystarina, jota kelpaa esitellä maailmalla. Maaliskuussa merkkivuoden kunniaksi koululaisilla on erityinen mahdollisuus kuulla ruotsin kielen oppimisesta Ahvenanmaa-viikon. Tämän mahdollisuuden järjestää Kielilähettiläät ry.

Kielenlähettiläät ovat opettajien käytettävissä kouluissa Ahvenanmaa-viikon aikana 21.- 25.3.2022. Varsinkin Ahvenanmaalle sidoksissa olevat kielilähettiläät tekevät kouluvierailuja viikon aikana ja pohjoismaisena päivänä, sillä kieli on puheenaihe.
Kielilähettiläät kertovat henkilökohtaisen tarinansa kielen oppimisesta ja sen tuomista hyödyistä ja mahdollisuuksista.
Uuden kielen oppiminen onnistuu aikuisenakin. Kielilähettiläistä esimerkiksi tamperelainen Hannamari Ruohonen kertoo, miten hänen motivaationsa oppia ruotsin kieltä yhtäkkiä muuttui ja siitä, kuinka hän on luonut arkensa Ahvenanmaalla. Pohjalla oleva kielitaito helpottaa myöhempää oppimista.
Ahvenanmaalla on ainutlaatuinen historia ja nykyisyys. Ahvenanmaa-viikon aikana vierailuja ja etäkeskusteluja järjestetään historiasta ja itsehallinnosta ruokaan ja kulttuuriin. Tehtäviä ja pohdittavaa löytyy kaikille asteille varhaisopetuksesta ja ylä- ja alakoulusta ammattikouluun ja lukiotasolle. Viikon aikana saa lukea Ahvenanmaan lehdet maksutta.

Koululaisviikon hanketta koordinoi valtioneuvoston kanslia ja hankkeen kummeina toimivat opetusministeri Li Andersson ja Ahvenanmaan opetus- ja kulttuuriministeri Annika Hambrudd.

Lisätietoja: toiminnanjohtaja Jaan Siitonen, puh. 041 530 553

Jaa tämä uutinen

#Kielilähettiläät #Språkambassadörerna