Kouluvierailut Ruotsissa ovat alkaneet

Projektissamme “Svensk i Finland” toimii kielilähettiläinä yhteensä noin 20 ruotsalaista opiskelijaa. He opiskelevat Suomessa korkeakoulussa*, joka tarjoaa opintomahdollisuuksia ruotsiksi. Ruotsissa kielilähettiläät vierailevat lukioissa kertomassa omakohtaisen kokemuksensa Suomesta kaksikielisenä maana, sekä valottavat maiden yhteistä historiaa. Usein kielilähettiläs vierailee vanhassa lukiossaan, tai lähialueella. Näin lukiolaisten on helpompi samaistua tarinaan.

Meillä oli ilo ja kunnia aloittaa kouluvierailut Pohjois-Ruotsissa. Majken Gäddnäs, joka itse kävi lukion Pajalassa, vieraili kolmella oppitunnilla Lapplands gymnasiumissa. Hän kertoi omasta matkastaan Korpilompolosta Luotoon Pohjanmaalle ja myös omista opinnoistaan Åbo Akademissa Vaasassa.

Saimme paljon positiivista palautetta Majkenin vierailusta. Moni oli tietämätön, että ruotsi on toinen kansalliskieli Suomessa ja huomauttivat myös, etteivät he ylipäätään tienneet, että Suomessa voi opiskella ruotsiksi ja vielä jopa kahdeksassa korkeakoulussa.

Tulevan kouluvuoden aikana pyrimme tekemään noin 130 vierailua Ruotsissa. Jos tunnet jonkun, joka tahtoisi tilata kouluvierailun Ruotsiin, olethan yhteyksissä Svensk i Finland-projektin koordinaattoriin.

Lisää infoa löytyy sivuiltamme: www.kielilahettilaat.fi/svensk-i-finland

* Aalto-yliopisto, Ammattikorkeakoulu Arcada, Ammattikorkeakoulu Novia, Hanken, Helsingin yliopisto, Högskolan på Åland, Taideyliopisto, Åbo Akademi

Jaa tämä uutinen

#Kielilähettiläät #Språkambassadörerna