Lina Grönvik aloitti suomenkielisten vierailujen koordinaattorina

Lina-Grönvik-ratio-3-2

Kielilähettiläs Lina Grönvik aloitti suomenkielisten vierailujen koordinaattorina elokuussa. 

Lina tulee yksikielisestä ruotsinkielisestä perheestä ja ympäristöstä Pohjanmaalta tarkemmin sanottuna Närpiöstä. Hän on kasvanut hyvin ruotsinkielisessä ympäristössä. Hänen asenteensa suomen kieltä kohtaan ei aina ole ollut kovin hyvä, vaikka hän on aina tiennyt suomen kielen olevan tärkeä. 

Lina on monesti pohtinut, miksi hänen kasvuympäristössänsä suomen kieltä kohtaan olevat asenteet ovat olleet niin negatiivisia ja miten nämä asenteet ovat vaikuttaneet hänen elämäänsä. Tästä innostuneena Lina päätti keskittyä pro gradu -tutkimuksessaan, miten suomenruotsalaiset nuoret suhtautuvat suomen kieleen ja miten se vaikuttaa heidän valintoihinsa tulevaisuudessa. Lina opiskelee Helsingin yliopistossa pääaineenaan sosiologia.

Lina haluaa muutosta asenneilmapiiriin suomen kieltä kohtaan, ja siksi hän kokee työskentelyn Kielilähettiläissä merkitykselliseksi. Lina opettelee edelleen innokkaasti suomea ja tietää, kuinka vaikeaa voi olla siirtyä pois ruotsinkielisestä kuplasta Pohjanmaalta Helsinkiin tai muihin kaupunkeihin, joissa enemmistökieli on suomi. Hän olisi itse toivonut nähneensä kielilähettilään vierailevan edistämässä positiivisempaa asennetta suomen kieltä kohtaan ollessaan vielä koululainen. Tämä on juuri syy sille, miksi Lina on mielellään mukana toiminnassa.

Jaa tämä uutinen

#Kielilähettiläät #Språkambassadörerna