Lina Grönvikistä kokopäiväinen vierailukoordinaattori

Lina Grönvik vastaa helmikuun alusta alkaen kaikkien kielilähettiläsvierailujen koordinoimisesta Suomessa. Lina on aiemmin koordinoinut suomenkieliset vierailut ruotsinkielisiin kouluihin ja toiminnanjohtaja Jaan Siitonen keskittyy nyt muihin tehtäviin yhdistyksessä.

Vaikka Linalle koordinointi on ennestään tuttua, monet työtehtävät ovat kuitenkin uusia. Lina on innoissaan uudesta työnkuvastaan:

”Olen iloinen, että saan vastata kaikkien vierailujen koordinoimisesta ja saan pian tutustua kaikkiin kielilähettiläisiimme. Parasta töissä on tunne siitä, että tekee jotain merkityksellistä Suomen kieli-ilmapiirin hyväksi.”

Linan mielestä erityisen hauskaa on oppia tuntemaan kaikki kielilähettiläät. Hän on kiinnostunut kieliasenteiden muutoksista ja opiskelee työnsä ohella Helsingin yliopistossa pääaineenaan sosiologia. Pro gradu -työssään hän tutkii, miten suomenruotsalaiset asemoivat itsensä suhteessa suomen kieleen ja miten suhtautuminen vaikuttaa heidän tulevaisuuden valintoihinsa. Lina on itse kamppaillut suomen kielen oppimisen kanssa ja nuorena hänen asenteensa suomen kieltä kohtaan ei ollut kovin hyvä.
Lina on innokas parantamaan suomen kielen taitoaan ja puhuu mielellään kollegoidensa kanssa suomea.

Jaa tämä uutinen

#Kielilähettiläät #Språkambassadörerna