Lina Grönvik börjar som besökskoordinator på heltid

Lina-Grönvik-hatt-sidoprofil

Lina Grönvik börjar koordinera all besöksverksamhet i Finland. Tidigare har Lina jobbat som besökskoordinator för våra besök som görs på finska till svenskspråkiga skolor.

Språkambassadörernas verksamhetsledare Jaan Siitonen som tidigare har koordinerat alla besök som görs på svenska kommer att fokusera på andra uppgifter inom föreningen. Lina är sedan tidigare bekant med att koordinera besök, men kommer också att få lära sig många nya uppgifter. Hon ser framemot att få sätta sig in i sin nya roll.

”Jag är glad över att få uppdraget som besökskoordinator på heltid och är redan i full gång med att presentera mig för alla språkambassadörer. Det bästa med detta jobb är att få känna att man gör något viktigt för språkklimatet i Finland.”

Lina tycker att det kommer bli särskilt roligt att få lära känna alla språkambassadörer. Hon har ett intresse för att ändra attityder till språk och studerar vid sidan om arbetet sociologi vid Helsingfors universitet. I sin magisteravhandling undersöker Lina hur finlandssvenskar positionerar sig till det finska språket och hur det påverkar deras framtidsval. Hon har själv kämpat med att lära sig finska och har växt upp med dåliga attityder till finska som yngre. Just nu håller Lina på att ivrigt förbättra sina kunskaper i finska och är glad över att få göra det med hjälp av arbetskollegorna på Språkambassadörerna.

Dela den här nyheten

#Kielilähettiläät #Språkambassadörerna