Kielilähettiläät on näkyvästi esillä opetushallituksen kansainvälisyyspäivillä

Kielilähettiläät osallistuu opetushallituksen tapahtumaan ”Yleissivistävän ja varhaiskasvatuksen kansainvälisyyspäivät – Kuinka kauas kuulun?” Vaasassa 11.-12.11.2021. Tapahtuma järjestetään kahdeksannetta kertaa ja päivien tavoitteena on tuoda yhteen opetuksen toimijoita ja tarjota näille mielenkiintoista ja osallistuttavaa ohjelmaa.

Kielilähettiläät vetävät torstaina 11.11. klo 13:45-14:30 rinnakkaissession yhdessä Pohjola-Nordenin ja Svenska nun kanssa aiheena ”Pohjoismainen yhteistyö ja kielilähettiläät”. Meillä tulee olemaan myös oma infopiste koko KV-päivien ajan.

Kielilähettiläät tulevat avaamaan meidän ”Träffa en finne som studerar i Sverige” sekä uunituoretta ”Träffa en svensk som studerar i Finland” -konsepteja. Tulemme kertomaan, mitä olemme tehneet tähän mennessä, mutta tulemme myös kertomaan tavoitteistamme lähivuosille.

Kielilähettiläistä on tullut vahva toimija Suomen kansalliskielten hyväksi, mutta konseptiamme on mahdollisuus viedä eteenpäin myös muissa pohjoismaissa. Koemme siksi tärkeäksi osallistua keskusteluun kansainvälistymiseen liittyen erityisesti kielten osaamisen merkityksestä. Siinä sivussa opimme varmasti paljon muutakin!

Kielilähettiläistä osallistuvat Thomas Thijssen, Jenna Pystynen ja Jaan Siitonen.

Ohjelma on laajasti suunnattu peruskoulujen ja lukioiden opettajille, rehtoreille, opetuspäälliköille, sivistysjohtajille, varhaiskasvatuksen ammattilaisille ja muille, joita kiinnostaa kansainvälistyminen. Seminaarin kielinä ovat suomi, ruotsi ja englanti.

Päivät toteutetaan Vaasan kaupungin, Vasa övningsskolan, Åbo Akademin, Opetushallituksen ja osallistujien yhteistyönä.

Jaa tämä uutinen

#Kielilähettiläät #Språkambassadörerna