Puheenjohtajan tervehdys

Vuoden 2022 kevät ja kesä tulevat jäämään mieliimme järkyttävien tapahtumien ja suurten päätösten ajanjaksona. Euroopassa raivoava sota on muuttanut maailmanpolitiikan asetelmia pysyvästi ja Suomi siinä yhteydessä tehnyt historialliset puolustuspoliittiset ratkaisunsa. Pohjoismainen yhteistyö on jälleen osoittanut vahvuutensa Suomen ja Ruotsin haettua samanaikaisesti NATOn jäsenyyttä.

Samaan aikaan EU ja yleisesti koko läntinen maailma on osoittanut ainutlaatuista keskinäistä yhtenäisyyttä ja solidaarisuutta. NATO-jäsenyyden nopea ratifiointi on osoittanut, kuinka arvostettuja kumppaneita Suomi ja Ruotsi ovat maailmalla ja kuinka hyvin Suomen ja Ruotsin yhteistyö toimii poikkeuksellisissakin tilanteissa. Olemme sidoksissa toisiimme lukemattomien organisaatioiden ja yhteistyömuotojen kautta. Me kielilähettiläät haluamme myös osallistua tähän yhteistyöhön edistämällä kielitaitoa ja lisäämällä maiden tuntemusta.

Yhdistyksen uusi strategia tukee varsin hyvin edellä mainittua tavoitetta, ja syksyn aikana tulemme aktiivisesti edistämään kielilähettilästoimintaa sekä Suomessa että Ruotsissa. Järjestämme myös alueellisia tilaisuuksia, joissa aktivoimme paikallisia toimijoita perustuen alueellisiin vahvuuksiin.

Jotta tämä olisi mahdollista, tarvitsemme pitkäjänteistä suunnittelua ja rahoitusta. Olemme tähän mennessä toimineet erilaisten rahastojen tuella, josta olemme erittäin kiitollisia. Se on myös osoittanut, että toimintaamme arvostetaan yhteiskunnassa.

Tavoitteenamme on kuitenkin turvata yhdistyksen perusrahoitus julkisista varoista ts. valtion budjettirahoituksella. Olemme jo viime keväänä käynnistäneet keskustelut opetus- ja kulttuuriministeriön ja muiden päättäjien kanssa. Tässä työssä kaipaamme myös yhdistyksen jäsenistön aktiivista tukea ja vaikutuskanavia.

Toivotan teille kaunista loppukesää ja antoisaa syksyä,

Juhani Turunen

Jaa tämä uutinen

#Kielilähettiläät #Språkambassadörerna