Yhdistyksen vuosikokous 2022

Tiistaina 31. toukokuuta oli jälleen vuosikokouksen aika. Vuosikokous on siitä tärkeä yhdistykselle, että siellä jäsenet päättävät mihin suuntaan yhdistys jatkaa matkaa ja ketkä tätä matkaa johtavat, eli ketkä istuvat hallituksessa. Vuosikokouksessa käsitellään myös muita tärkeitä asioita, kuten toimintakertomusta, toiminnantarkastusta, tilinpäätöstä ja niin edelleen. Eli siis asioita, jotka saattavat kuulostaa vaikeasti ymmärrettäviltä mutta joilla on tosiasiassa suuri vaikutus siihen minkä kanssa olemme tehneet töitä, minkälainen luottamus yhdistyksellä on ja mitkä edellytykset toiminnan jatkamiselle löytyvät. Ensi vuonna tähtäämme siihen, että vuosikokous pidettäisiin jo hiemain aikaisemmin vuodesta.

Vuosikokous valitsi yhdistykselle uuden hallituksen vuodelle 2022–2023 jossa Juhani Turunen jatkaa puheenjohtajana ja jossa Katri Björkvall, Eeva-Liisa Nyqvist, Tea Pasanen, Yrjö Salomaa sekä Antti Yliselä toimivat hallituksen jäseninä. Täten kiitämme myös yhteisestä ajastamme Miska Siilistä sekä Santeri Leinosta, jotka päättivät olla jatkamatta hallitustaivaltaan vaan sen sijaan jatkavat kohti uusia haasteita, sekä toivotamme tervetulleeksi Antti Yliselän, joka on uusin lisä Kielilähettiläiden hallituksessa.

Vuosikokouksessa esiteltiin myös ehdotus Kielilähettiläiden strategiaksi 2022–2024. Strategia sisältää selkeitä ehdotuksia yhdistyksen visioksi, tehtäväksi, strategiaksi sekä metodeiksi – eli toisin sanoen, mikä yhdistyksen tarkoitus on, mitä tavoitteita meillä on sekä kuinka suunnittelemme saavuttavamme nämä tavoitteet. Strategia näyttää mitä kohti jatkuvasti teemme töitä ja se kulkee käsi kädessä vuosittaisen toimintasuunnitelman kanssa. Se kertoo mitä yhdistys siis tekee ja minkä takia.

Kielilähettiläät ry on myös päättänyt nostaa jäsenmaksuaan vuodelle 2023 10 eurosta vuodessa 20 euroon vuodessa. Tällä korotuksella yhdistyksen on tarkoitus panostaa enemmän jäsentoimintaan sekä rekrytoida uusia jäseniä.

Tahdomme kiittää kaikkia, jotka osallistuivat vuosikokoukseemme sekä kaikista keskusteluista ja kysymyksistä. Haluamme myös kiittää Suurlähettilästä Liisa Talonpoikaa, joka piti tärkeän puheen vuosikokouksen jälkeen. Viimeisenä mutta ei vähäisempänä haluamme toivottaa onnea tulevaan vuoteen uudelle hallitukselle!

Jaa tämä uutinen

#Kielilähettiläät #Språkambassadörerna