Ryhdy lähettilääksi

Kuva: Jessica Lillbåsk

Haluisitko kertoa oman tarinasi oppilaille siitä, kuinka toinen kotimainen on vaikuttanut positiivisesti elämääsi? Kielilähettiläänä olet mukana inspiroimassa toisen kotimaisen hyödystä ja sen tuomasta ilosta. Kielilähettiläänä oleminen on hauskaa ja kaikki meidän nykyiset yli 100 lähettilästä kokevat vierailunsa merkityksilliseksi. Nämä ovat halunneet tehdä useamman kuin yhden vierailun.

Mihin sitoudun?

Kielilähettiläänä päätät itse, kuinka monta vierailua haluat tehdä ja milloin se sopii sinun aikatauluusi. Emme siis velvoita sinua vierailemaan tiettyä määrää vuodessa.

Jokainen kielilähettiläs saa ”Kielilähettilään käsikirjan” ja perehdytyksen ennen ensimmäistä vierailuaan. Kielilähettiläänä suunnittelet oman vierailusi yhdessä opettajan kanssa. Kielilähettilään käsikirja lähetetään jokaiselle, joka täyttää alla olevan lomakkeen.

Jokaisesta tehdystä vierailusta maksetaan palkkio.

Mitä vierailu pitää sisällään?

Yksi vierailu kattaa tavallisesti yhden oppitunnin (45 min tai 75 min). Kieliähettiläs voi vierailla useammalla oppitunnilla yhden päivän aikana, ja pyrimmekin välttämään massaluentoja: dialogi ja keskustelu ovat vierailun ytimessä. Vierailu pidetään opetetulla kielellä, esim. ruotsin tunnilla kielilähettiläs puhuu ruotsia.

Kielilähettiläs vierailee lähtökohtaisesti kotipaikkakunnallaan tai seudulla, jossa tämä on vaikuttanut. Kielilähettiläs voi olla opiskelija tai eläkeläinen ja kaikkea tältä väliltä. Hän voi olla Suomessa syntynyt, mutta aivan hyvin myös Suomeen muuttanut henkilö.

Otamme vastaan myös vinkkejä henkilöistä, jotka voisivat toimia kielilähettiläinä. Tällöin toivomme, että olet suoraan yhteydessä projektijohtajaan tai projektikoordinaattoriin.

Mikäli sinulla on kysymyksiä, voit olla meihin yhteydessä. Lomakkeeseen täyttämiäsi tietoja ei luovuteta eteenpäin ja niitä käytetään ainoastaan Kielilähettiläät -projektin mahdollistamiseksi.

Voit ilmoittaa kiinnostuksestasi täyttämällä alla olevan lomakkeen ja olemme sinuun pian yhteydessä. Lomakkeen täyttäminen ei vielä sido sinua mihinkään.

Tervetuloa mukaan!

Olen kiinnostunut ryhtymään kielilähettlääksi – Haluan kuulla lisää