Bild på en leende, kvinnlig, språkambassadör. Det är roligt att vara språkambassadör!

Bli språkambassadör

Har du en unik berättelse om hur du har lärt dig det andra inhemska språket? Vill du berätta din egen berättelse till studerande? Som ambassadör har du möjlighet att inspirera andra och få dem att inse att de också är sina egna livs språkambassadörer. Det är roligt att göra besök och största delen av våra språkambassadörer har velat göra fler besök efter deras första besök.

Varför borde du bli en språkambassadör?

Som språkambassadör får du själv bestämma hur många besök du gör och när du gör dem. Vi kräver alltså inte att du utför en viss mängd besök årligen, utan allt sker helt enligt ditt eget schema. Besöket är flexibelt och som språkambassadör planerar du själv ditt besök tillsammans med läraren. Du behöver inte ha tidigare erfarenhet, eftersom alla ambassadörer får en handbok och en kort utbildning före det första besöket. Du får även betalt för varje utfört besök.

Vad innebär ett besök?

Målet med våra besök är att inspirera elever att lära sig det andra inhemska språket och språk överlag. Du kan utföra besök på grundskolenivå och på universitetsnivå. En språkambassadör kan besöka en eller flera lektioner under samma dag, men vi försöker undvika massföreläsningar, eftersom dialog och diskussion är besökens a och o.

Du kan anmäla ditt intresse för att bli språkambassadör längre ner på denna sida. Att du fyller i blanketten förbinder dig ännu inte till någonting, utan du kommer att helt enkelt få mera information om Språkambassadörerna och vår verksamhet.

Visste du att...

Vi ger en handbok och hjälper till under hela processen.

Du kan utveckla ditt eget självförtroende.

Du får betalt för varje besök.

Bli språkambassadör

Att du fyller i blanketten förbinder dig ännu inte till någonting. Vi är i kontakt med dig och du får mer information om Språkambassadörerna och vår verksamhet. För att bli språkambassadör förutsätter vi att du blir medlem i föreningen. Bli medlem.

Vi ses på sociala medier!

Kom med och diskutera eller berätta om dina erfarenheter med språk och språkinlärning. 

Frågor? Hör av dig!

Lina Grönvik
+358 45 355043