kielilahettilaat

Stiftelse Tre Smeder

Stiftelsen Tre Smeder har beviljat oss bidrag på 30 000 euro för år 2022. Med hjälp av detta bidrag kommer vi att utföra 150 besök i Helsingfors samt börja ett samarbete med blivande svensklärare i Helsingforsområdet.

Miska

Miska är en 29 år gammal politices magister och musikpedagog. Han blev en del av Språkambassadörerna-projektet i dess inledande skede. Ivern för att arbeta som språkambassadör framsprang ur Miskas intresse för svenska språket. Hans egna erfarenheter av svenskas nyttor för en finskspråkig är den största orsaken varför Miska har gått omkring i skolor för att …

Miska Läs mer »

Juho

Juho Rasa on 23-vuotias yliopisto-opiskelija Hämeenkyröstä, Pirkanmaalta. Juho opiskelee kauppatieteitä Hanken Svenska handelshögskolanissa ja valtiotieteitä Helsingin yliopistossa. Juho on lähtenyt opiskelemaan ruotsinkieliseen Hankenin kauppakorkeakouluun täysin suomenkielisestä taustasta tavoitteenaan haastaa itseään, oppia sujuva ruotsin kieli ja tutustua suomenruotsalaiseen kulttuuriin.

Bild på Iisakki Tapaila.

Tusen gjorda besök

Språkambassadörerna-projektet började i april 2019. Vi märkte snabbt att projektet var en succé, och nu förutom 1000 gjorda besök har vi även 116 ambassadörer. Språkambassadören Iisakki Tapaila har gjort vårt tusende ambassadörsbesök!

Bild på språkambassadör Miska Siilin

Miska

Miska Miska är en 29 år gammal politices magister och musikpedagog. Han blev en del av Språkambassadörerna-projektet i dess inledande skede. Ivern för att arbeta som språkambassadör framsprang ur Miskas intresse för svenska språket. Hans egna erfarenheter av svenskas nyttor för en finskspråkig är den största orsaken varför Miska har gått omkring i skolor för …

Miska Läs mer »

Skip to content