TYVÄRR ÄR EVENEMANGET INHIBERAT PÅ GRUND AV FÖR LÅGT DELTAGARANTAL

Kom med i Våga moka fortbildning!

Kom med i Våga moka fortbildning!

Våga moka är en fortbildning för språkambassadörer. Fortbildningen ordnas måndagen den 8.5 kl. 16.30-18.30 på Svenska Teatern (Norra esplanaden 2, 00130 Helsingfors). Ingången sker via den vänstra huvudingången (dörrarna mot Akademiska Bokhandeln). Juulia Björn och Noona Leppinen kommer att leda fortbildningen. De kommer att vänta vid dörren från och med kl. 16.15.

Om du blir försenad eller får förhinder, ring Juulia (050 475 9025) eller Noona (050 431 0012).

Varför lönar det sig att moka? Kan det få oss att skratta och att våga mera? Våga kommunicera mera och få andra att våga öppna sin mun på svenska?

Med hjälp av teaterns medel sänker vi tröskeln att våga testa oss fram; över språkgränserna och den egna bekvämlighetszonen. I verkstaden undersöker vi situationer ur vardagen genom humor och improvisation. Vi uppmuntrar varandra att våga moka och låter det förlösande skrattet befria oss från rädslan av att göra bort sig.

Vi bekantar oss med dramapedagogiska övningar och skapar situationer ur det verkliga livet och reflekterar kring dem. Utgående från övningarna utvecklar vi tillsammans aktiverande programpunkter för ett skolbesök. Hur kan vi uppmuntra eleverna att våga mera? Att våga öppna sina munnar och moka – på svenska?

Verkstaden avslutas med en kort kulisstur i teaterhuset.

OBS! Det finns ett begränsat antal med platser, så det gäller att vara snabb!