Projektarbetare sökes!

Språkambassadörerna rf letar efter en projektarbetare för maj-juni 2022 eller annan överenskommen tid. Projektarbetaren ansvarar för att skriva en besökshandbok för språkambassadörer som besöker grundskolors svensklektioner. Dessutom fungerar personen själv som språkambassadör och gör 10 besök före hen skriver handboken.

Under språkambassadörsbesöket besöker en person som har finska som modersmål svensklektioner i årskurs 6 och berättar sin egen historia om hur hen har lärt sig svenska och fått nytta av kunskaper i det andra inhemska. Syftet är att väcka lyssnarnas inre motivation att lära sig språk.

Arbetet introduceras och manualen arbetas fram tillsammans med en medarbetare. Huvudansvaret för skrivarbetet ligger på den inhyrda projektarbetaren. Ett arvode på 2 000 € kommer att betalas för uppdraget, vilket täcker både utarbetandet av handboken och avgiften för 10 besök. Det finns en möjlighet till extra arvode för översättning, beroende på projektarbetarens språkkunskaper. Uppdraget kan utföras under överenskommen tidsperiod och arbetstid.

Förutsättningar

Personen ska ha goda kunskaper i svenska och finska. Det är önskvärt att den sökande har studerat pedagogik eller har motsvarande erfarenhet av att arbeta med grundskoleelever (årskurs 6). Det krävs att personen har god förmåga att producera skriftlig text på finska och svenska. Vi ser det som en fördel om den sökande också kan översätta manualen från finska till svenska.

Uppgiften passar bra för exempelvis studeranden.

Ses som fördel:

  • Förmåga att skriva flytande text på finska och svenska
  • Genomgångna kurser i pedagogik eller liknande
  • Naturlig förmåga att stå framför en klass och hålla en presentation

Tid: maj-juni 2022 eller annan överenskommen tid.
Plats: Vid behov kan arbetsgivaren bjuda kontorslokal i Helsingfors. Distansarbete möjligt.
Lön: 2 000 € (+ eventuellt översättningstillägg enligt språkkunskaper).
Ansökan: Skicka din ansökan och din CV i PDF-format till adressen och namnge dem ”Efternamn_Förnamn_hakemus” och ”Efternamn_Förnamn_ansioluettelo” senast den 10.4.2022.

Kort om Språkambassadörerna

Språkambassadörerna lanserades i april 2019 och under de senaste åren har vi besökt över 1 200 svenska och finska språkklasser i över 240 skolor. Våra språkambassadörer berättar hur de har lärt sig svenska eller finska och vilka dörrar språkkunskaperna har öppnat. Målet är att väcka elevernas inre motivation att lära sig språk. 

För mera information, kontakta
Santeri Leinonen
0449807438

Dela den här nyheten

#Kielilähettiläät #Språkambassadörerna