Språkambassadörernas koordinator Jenna Pystynen börjar på ny arbetsplats

Jenna började jobba vid Språkambassadörerna år 2022, först som ambassadör, sedan som en frilansare – skrev handböckerna för vårt distansbesökskoncept samt projektet ‘Träffa en finne som studerar i Sverige’ – och slutligen som koordinator på heltid. Jenna har varit en central del av utvecklingen och effektiveringen av vår verksamhet.

Jenna flyttade till Sverige år 2015 och kunde då knappt tala svenska, för att inte tala om att arbeta på heltid på svenska. Hon har modigt utvecklat sina språkkunskaper via olika utmaningar, vilket ledde Jenna till Språkambassadörerna och till att hon började utföra besök i och med att våra distansbesök gjorde det möjligt för henne att göra besök från Sverige. Möjligheterna att arbeta på distans utvecklades snabbt och Språkambassadörerna har ända från början varit en flexibel arbetsplats och man har kunnat arbeta som det passar en själv.

Från och med hösten 2020 har Jenna kunnat arbeta på distans. Vi är mycket glada över att hon har varit en del av vårt team. Nu har Jenna, efter en lång tid, chansen att jobba fysiskt på plats med sina kollegor, eftersom hon har blivit erbjuden en arbetsplats som studentombud vid Lunds universitets studentkårer. Studentombudet fungerar som en samlingsplats för alla studentkårer vid Lunds universitet. Som studentombud stöttar och utbildar Jenna studentkårerna om studerandens rättigheter samt om arbetsmiljöfrågor. Dessutom ger hon råd och hjälper studeranden med andra eventuella frågor som de har.

Jenna börjar arbeta på sin nya arbetsplats från och med den 1 oktober. Före detta håller hon semester. Onsdagen den 14 september är Jennas sista arbetsdag vid Språkambassadörerna rf före hon går på semester och därefter börjar på sitt nya jobb. Jenna kommer dock även i fortsättningen att dela med sig av sin inspirerande historia till studerande i rollen som språkambassadör. Vi vill tacka för denna gemensamma tid och för hennes insats samt önska henne lycka till med sina fortsatta äventyr!

Dela den här nyheten

#Kielilähettiläät #Språkambassadörerna