Välkommen till seminariet 'Svenskaa ja finskaa Seinäjoella' 31.10.2022

Måndagen den 31 oktober 2022 under svenska veckan äger det tvåspråkiga seminariet ”Svenskaa ja finskaa Seinäjoella” rum kl. 12-17 i Frami i Seinäjoki. Under dagen behandlas Finlands tvåspråkighet och undervisningen i nationalspråken.

Seminariet är kostnadsfritt och arrangörerna av evenemanget bjuder på lunch till deltagarna samt avslutningscocktail. Seminariet ordnas av Språkambassadörerna och Nätverket Svenska nu, med Pohjola-Norden rf, Svenska föreningen i Östermyra, Seinäjoki stad samt Hanaholmen som samarbetspartners. Seminariet möjliggörs av stiftelsen Suomen kulttuurirahaston Etelä-Pohjanmaan maakuntarahasto.

Till programmet hör en paneldiskussion med riksdagsledamöter gällande ”Att studera det andra inhemska språket i Finland och tvåspråkighetens betydelse för regioner”, Språkambassadörerna rf:s projektpresentation, genomgång av Svenska nu:s praktiska erfarenheter och exempel av vänskoleverksamheten, information om Uppdrag språköar, workshoppar samt mycket mer. Det fullständiga programmet hittar du här.

Evenemanget är för alla som är intresserade av språkfrågor i Finland och hur man kan förbättra undervisningen i nationalspråken samt vilka metoder som redan finns tillgängliga. Seminariet är också ett ypperligt tillfälle att nätverka med andra deltagare.

Anmäl er via följande länk (senast den 23.10): https://link.webropolsurveys.com/S/CA42E59982E21969

Via länken kan man också fylla i om man vill äta lunch som börjar kl. 11.

Vi ses i Seinäjoki!

Mer information:
Pertti Kinnunen, , puh. 040 534 0875
Marika Ojala, , puh. 050 517 9867

Dela den här nyheten

#Kielilähettiläät #Språkambassadörerna