Testningssida

Anna Voutilainen on uusi talouspäällikkömme

Tammikuussa Anna Voutilainen aloitti työnsä Kielilähettiläät ry:llä uutena talouspäällikkönä. ”Haluan kertoa muille, kuinka paljon hyötyä ruotsin kielestä voi olla, koska ruotsi on antanut minulle niin paljon."

Kielilähettiläät ovat vierailleet jo 2000 oppitunnilla – työ jatkuu

"Miksi minun pitäisi oppia ruotsia?", on kysymys, jonka monet oppilaat esittävät ruotsinopettajilleen. Kielen osaaminen on aina hyödyllisiä, mutta onko juuri ruotsi niin tärkeää, että sen oppimiseen jaksaisi panostaa tarpeeksi?

Lina Grönvikistä kokopäiväinen vierailukoordinaattori

Lina Grönvik vastaa helmikuun alusta alkaen kaikkien kielilähettiläsvierailujen koordinoimisesta Suomessa. Lina on aiemmin koordinoinut suomenkieliset vierailut ruotsinkielisiin kouluihin.

Kielimentorointiohjelma laajenee!

Kielimentorointiohjelman pilotti järjestettiin vuonna 2023 yhteistyössä Svenska handelshögskolanin, Svenska social- och kommunalhögskolanin ja Åbo Akademin kanssa. Ohjelma, jonka tavoitteena on tarjota uudenlaista tukea suomenkielisille opiskelijoille, on otettu erittäin positiivisesti vastaan niin alumnien kuin opiskelijoidenkin parissa. Mentorointiohjelma laajenee vuonna 2024, kun Helsingin yliopisto, Novia ammattikorkeakoulu ja Turun yliopiston pohjoismaisten kielten opiskelijat osallistuvat ohjelmaan.
Ruotsalainen säätiö ’Stiftelsen Kungliga Patriotiska Sällskapets Understödsfond’ on myöntänyt meille 25 000 kruunun rahoituksen vuodelle 2024. Tällä rahoituksella kielilähettiläämme, jotka asuvat tai ovat asuneet Ruotsissa vierailevat kouluissa kertoen koululaisille omista henkilökohtaisista kokemuksistaan länsinaapurissamme.
Pohjola-Norden ry on syksyllä 2023 aloittanut yhteistyön Kielilähettiläät ry:n kanssa. Kielilähettiläät ry tekee ’Pohjoismaisia vierailuja’, joissa korostetaan mahdollisuuksia Pohjolassa sekä mitä Pohjola-Norden ry tarjoaa oppilaille. Pohjola-Norden ry:n 10 000 euron rahoitus mahdollistaa nämä vierailut.
Ruotsin ulkoministeriö (Utrikesdepartementet) on myöntänyt 500 000 kruunun rahoituksen Kielilähettiläät ry:lle. Tuen avulla pystymme toteuttamaan kielilähettiläsvierailuja vuonna 2023.
Otto A. Malmin lahjoitusrahasto on myöntänyt 2 500 euron rahoituksen Kielilähettiläät ry:lle. Tuen avulla voimme jatkaa vierailutoimintaamme syksyllä 2023.
Ei lisää ladattavia rahoittajia