Testningssida

Oppilaat ja opettajat ovat nyt siirtyneet kesälaitumille, ja sen myötä myös kielilähettiläämme. Viime lukuvuoden aikana kielilähettiläämme vierailivat lähes 600 oppitunnilla.
Hejmoi -somekampanja toteutettiin lukuvuoden 2023–2024 aikana. Kampanja käsitteli toisen kotimaisen kielen (suomen tai ruotsin) oppimisen etuja. Kampanjan aikana oppilaat ja opiskelijat saivat toimia markkinoinnin asiantuntijoina ja luoda mainoksia siitä, mitä hyötyä ja iloa heillä on toisen kotimaisen kielen osaamisesta. Kampanjan toteuttivat Svenska nu -verkosto ja Kielilähettiläät ry Opetushallituksen toimeksiannosta.
Kielilähettiläät ja Suomen Tukholman instituutti ovat järjestäneet syksyllä 2023 ja keväällä 2024 digitaalisia kielikahviloita suomeksi ja ruotsiksi. Osallistujia on ollut yli 100. Digitaalisten kielikahviloiden tavoitteena on ollut harjoitella kielen puhumista turvallisessa ja rennossa ympäristössä.
Maaliskuussa 2024 Svenska kulturfonden myönsi kolmeksi vuodeksi 300 000 euron rahoituksen Svensk i Finland -projektille. Rahoituksen turvin pystyimme palkkaamaan kokoaikaisen projektijohtajan. Avoimen haun jälkeen projektijohtajana aloitti jo aikaisemmin projektin parissa työskennellyt ruotsinsuomalainen Annika Jokela.
Kielilähettiläät ry:n vuosikokous pidettiin 3. huhtikuuta 2024, missä valittiin yhdistykselle uusi hallitus. ”Nyt seuraan innolla toiminnan kasvua ja mahdollisuus tukea työtiimiä hallitusjäsenenä. Kiitos luottamuksesta.”, jatkoi Tuija Löfgrén. Olen kiitollinen luottamuksesta ja mahdollisuudesta kehittää Kielilähettiläiden toimintaa uudelle tasolle hallituksen ja työtiimin kanssa.”, kertoi Thomas Thijssen.
Kielilähettiläät -projekti sai alkunsa vuonna 2018 Svenska Kulturfondenin myönnettyä Hallå! -ohjelmansa kautta sille kolmen vuoden rahoituksen 2019–2021. Todellisten ja henkilökohtaisten tarinoiden avulla kielilähettiläät pystyvät vieraillessaan oppitunneilla tarjoamaan konkreettisia esimerkkejä siitä, mitä hyötyjä ja mahdollisuuksia toisen kotimaisen kielen taito voi avata oppilaille.