På gång

Inga fler nyheter att visa

Evenemang

Medlemsträff 1.11.2022

Varmt välkommen på Språkambassadörerna rf:s medlemsträff i Helsingfors den 1 november 2022! Under träffen har du en ypperlig chans att lära känna andra medlemmar och diskutera med våra sakkunniga gästtalare. Vänligen anmäl dig senast 24.10. För mer information och anmälan, klicka här.

Våra nyaste bidrag

Svenska kulturfonden har beviljat oss 180 000 euro. Med hjälp av bidraget kan vi utföra hundratals besök i finska läroinrättningar samt fortsätta utveckla vår verksamhet.

Svenska kulturfonden har beviljat oss 75 000 euro för projektet “Träffa en svensk som studerar i Finland”. Syftet med projektet är att börja med besöksverksamhet i Sverige. Följande högskolor är med i detta projekt: Aalto universitet, Hanken Svenska handelshögskolan, Helsingfors universitet, Högskolan på Åland, Konstuniversitetet, Yrkeshögskolan Arcada, Yrkeshögskolan Novia, Åbo Akademi.

Stiftelsen Brita Maria Renlunds Minne sr har beviljat oss 7500 euro för att minska fördomar mellan olika språkgrupper och inspirera barn att lära sig språk. Vi skriver en handbok för lågstadiebesök och gör 10 skolbesök till lågstadier.

Kulturfonden för Sverige och Finland har gett oss ett bidrag på 3000 euro för vidareutveckling av ”Träffa en svensk som studerar i Finland” projektet.